Flekkefjord en småby med "Vilje til vekst" år 2015 (bilder vil bli lagt til)

Vilje til Vekst.
Vil skrive ned mine tanker- meninger- og legge til bilder på denne side så de skal gå tapt på noen andres sider når de legges ned.
21-12-15.

Tunellen til Hidra og ansettelse av kulturarbeidere
Hidra tunellen lar seg vente på for byråkratene og politikerne kan ikke bli enige sama hva problemet er, til stor frustrasjon for folket. Så nå kan det gå år og dager før ny plan foreligger. En utfordring politikerne og rådmannen har er når de vil i sine fine taler få fagfolk til byen men det er bare i talene sine, skal ikke søker etter folk utenfra for å drive Spiren så da gjelds ikke det å få andre med på laget til «Vilje til Vekst»

20.11.15.
Det går føre seg i Flekkefjord, folk annsetter bak ryggen på politikerene og Rådmann Nilsen er redd for erstatning til dem som har blitt annsatt i kultursektoren hvis det må en omkamp til. Nå står alle mot alle og noen er rett og slett skuffet og forbannet. Jo, det kan bli moro i de kulturuelle kretser og partier når de skal bygge kulturen på luromdreing og politikere som er forbannet. En ny vri på "Vilje til Vekst".
17.11.15
300 kr. i bompenger på Hidra sambandet, opplagsbåter forlater havnen uten at noen vet hvorfor,  Kultursenteret  kommer til å mangle mye penger, det eneste ikke Flekkefjord vil mangle i kommende år er muslimske flykninger.. Gud bedre meg for en "Vilje til Vekst"

26.10.15.
Rådmann Nilsen, Vestres mann Mebrathu og boligforvalter Figenschou-Cedewarft maner til dugnad for flykninger til Flekkefjord. Er det tatt til orde for å skille ut de som dyrker en bok der vi som ikke dyrker den boken som fordønner kristne og oppfodrer direkte til drap på oss,samtidig ser de ned på jenter som ikke går kledd som de vil som fritt vilt, noe som viser tydlig på overgrep og voldtekter osv. For slike folk bør og skal vi ikke ha til byen vår. Dugnad snakker de høye herrer om hvor er dugnadsånden når uføre blir sent oppsigelse fra leiligheter hvis de ikke skriver under på en ny kontrakt? Spørsmålene er mange, men det tåles ikke spørsmål når det gjelder spørsmål om innvandring av muslimer som skulle hvert totalt forbudt... Men det kalles vel "Vilje til Vekst".  

18.08.15.
MDG i Flekkefjord vil inn i bystyre for å skabe et styre som skal være bærekraftig for befolkningen. Den byrden kan bli vel tung å bære når en hører hva de vil rasese og innføre av tiltak. Det eneste som er sikkert er at du må gi fra deg det du har, for de elsker boligbeskatning, det er et parti med utspring fra gammel komministen der vanlige folk skal betale, øke moms på kjøttvarer, bilavgiftene ,bensin, diesel.
Det vil vise seg etter valget hva avgifter,de vil øke. Som alle hvet så var og er MDG sin Ordfører kanidat i Flekkefjord villig til økt toppskatt på boliger og salg av A-energi for å få bygge kultur senter til enhver pris sammen med AP,  så det kan ikke bli mye av "vilje til vekst" for innbyggerene..
15.08,15
11

Innom i sentrum en snartripp i dag regnet hyllet ned og frem fra parasoller i blått,rødt,gult og grønt stakk et hode frem og ville gi meg et vasstrukne partipogram, men jeg takket nei til noe som så ut som en brukt te pose. Men når jeg leser i Avisen og andre media så kan jeg ikke med min beste vilje forstå hvorfor de ikke går sammen om et valgprogram? Sykehuset skal bestå, nå skal det tas et tak for å få økonomien på rett kurs, fylle opp med asylsøkere/flyktninger som skal berge økonomien.  Kanskje må de


øke boligbeskatningen? Kultursenteret skal fylles av lag og foreninger for å få gang på inntektene? Med andre ord skal alle de små kultur husene i sentrum og ute på bygdene miste tilskuddene eller skal de beskattes så kraftig at de ikke kan holde på dem lenger..... Så hvorfor er det så mange partier i Flekkefjord når de ikke holder sitt partiprogram? Det må være det de kaller "vilje til vekst" 


17.06.15.

Reidar Gausdal kvesser klørne sine på…
Roy Løseth (MDG) og Stian Birkeland (KrF) noe jeg og mange andre forstår. Det har hvert mange god prosjekt som er gjennomført i Flekkefjord kommune de siste åra som Roy og Stian ikke tar til seg. Men det er noen prosjekt som alle tre hopper over som ikke nevnes, kanskje det er de prosjekter som kommer opp til høsten som skal betales av skole og helse (eldre, barn). Så da tror jeg samtlige som sitter i salen skal renvaske seg og bruke boliger og hjem til velgerne som gir dem tillit. Så da sitter de alle i glasshus med hver sin stein i hånden? Hvem blir den som får skylden for å kaste steinen først.. Jeg vet og skal  minne dem på det ..


14.06.15.
Sitter og funderer på en ting som egentlig skulle hvert en smal sak uten at en skulle ofret en tanke på det. I Flekkefjord har vi et barnevern som skal ta og hjelpe familier som har falt mellom to stoler og ikke kan reise seg uten hjelp da barna lider av forskjellige grunner. Men det er ikke sakens kjerne. Det har seg slik at en fra barnevernet skulle forklare et overforbruk på mange kroner. Folk stilte opp i bystyre med store forventninger. Men nei personen som skulle legge frem tall fra barnevernet var sykemeldt og det hente visstnok gang nr. 2 også. Så det en må spørre om er barnevernet en lukket rom der ingen andre kontrollerer pengebruken? Trodde det var alltid en som kunne steppe inn og gi faktatall? En annen ting er betaling til de som har barn i fosterhjem, er det et fast beløp de får? Har læst om at enkelte kan forhandle om pris for å ha et barn hos seg. Hvem er de som kan forhandle om en pris. Er det de som har venner og kjente i systemet. Kan det være at det er en av grunnene til at regnskapet er så uoversiktlig?

12.06.15.
Det er en utrolig tid Flekkefjord går inn i for nå har "Byen" fått et parti som skal få fart på "vilje til vekst" Miljøpartiet de grønne har løsningen på alle utfodringene. Penger har de til å bruke som aldri har eksistert i kommunen før. Så sammen med SV skal kultursenteret gå i pluss. Og for ikke å glemme AP som vil berge økonomien med å bosette asylsøkere  så henger de seg på den samme strået. Så nå kan det bli vilje til vekst i Flekkefjord samtidig som 2000 må gå i Statoil: Så nå må de bare få dem til byen og samtidig ekstra mange asylsøkere ja da kan vi snakke "VILJE til VEKST"


27.04.15.
Når en leser lokalaviser om farlige folk i nærmiljøet og den uvissheten det sprer seg om, så kan en ikke annet enn å være enige. Men oppskriften er en ting en kan være uenig i. Når lokale politikere står frem og vil skyve det over på andre etater så må de ikke glemme hvem som har laget reformer og regler. Nå gjelder det personer med psykiske problemer. Vi må ikke glemme at de kan lese og se på tv hvordan de behandles kontra ulovlige innvandrere som gjør hærverk/drap/salg av dop. Noen alvorlige saker som salg av dop som er dokumentert og så er de ute på gata fortere enn de får dommen. Så hører vi og leser at det skal bygges #Nye boliger# til flykninger, det for de også med seg. Mange etnisk Norske må ta til takke med konteinere. Er en person farlig kan ikke myndighetene og politikerne gjøre som Venstre, frislipp på alle og deretter si de er skremt.   Det blir ingen #VILJE til VEKST# uten å ta roten til alt vondt.

Logahagen Flykning senter.


Logahagen Flykning senter.

Det er med glede at en nå ser at politikerne vil bygge boliger til flykninger i et feriesenter som ligger vel til rette for begge parter. Nærhet til butikk og buss er viktig, bra at de ikke setter opp brakker til dem så resten av flykningene ikke vil til Flekkefjord. Så det må passe bra og kanskje foringe de fritidsboligene som er der så kommunen kan kjøpe dem ut for en billig penge for deretter sette inn flere flykninger for å få opp folketallet som er synkende. Men de har glemt en gruppe, de svakeste av de svake som de har og vil plassere i industriområde, hva med om de flytter så går det vel opp i opp      13.04.15.
05. 04. 15.
Nå i påsketiden og månener før har det hvert i svara liv rundt sykehuset i Flekkefjord med rette, det er vel snart ikke en person som har ytret seg om sine meninger. Både saklige og usaklige. Skal ikke komme inn på de her og nå. Men jeg vil si og mener at nå må den og de personer som er for å skrelle vekk ting fra Sykehuset stå frem og høre på befolkningen i de kommuner som er fast bruker av sykehuset, vi kan ikke se på at noen byrokrater tar vekk den viktigste ting til
 "Vilje til Vekst"   Ikke la sykehuset bli henslengt som dresinene på bilde.

Så tok endelig Ordfører Sigbjørnsen et tak i en sak (Fengslet) og innser at et sammarbeid kan gi et resultat at det kommer i nærheten av Flekkefjord.  Vi får bare håpe at de andre partiene vil ta etter og gå i takt. Men jeg må bare si at det tviler jeg på. Til det er de for opptatt av sitt og bare sit utseende. Men nå øyne vi en " VILJE til VEKST"



18.03.15.

I de siste dager har det hvert skrevet og sagt
mye om bybroen i Flekkefjord. Nå stusser jeg over når sentrale politikere fra FrP i fylkestinget kommer med et ultimatum, stem for fast bro ellers får dere ikke ny bro? Hallo er vi i N-Korea? Trodde det var det lokale demokratiet som bestemte når de fikk en sak på bordet. La oss se på byens perle, sykehuset. Sterke krefter vil rasere tilbudet. Folk fra alle nabokommuner har gått i fakkeltog i 1000 tall. Til ingen nytte? Hva om noen politikere kommer til Flekkefjord og sier: Stem for en kraftig reduksjon: Legg ned fødeavdelingen osv. ellers legger vi ned hele sykehuset. Ja, det kan skje for det var vegvesenet som ikke kunne bevilge penger til en vippebro, så hvem bevilger pengene og styrer sykehuset, Helse Sør.  Joda vi kan kalle det VILJE til VEKST når andre skal trø ned lokaldemokratiet.

Det feires i Flekkefjord for nå har Staten tatt fra byen statusen som #Slavehandler# og sent dem til Mandal. Så for egen rekning vil jeg si at det bare er posetivt at Flekkefjord er utav den trenden der de handler med mennesker. De som blir uten arbeid finner seg nok en jobb som tusener av andre over landet gjør via Nav og omskolering. Så nå er det bare en ting som gjennstår . Fortsett med #Vilje til Vekst#
17.03.15.
Hvor er vilje til vekst i Flekkefjord og Lister?
I disse dager er det mange spennende prosjekter på gang i regionen, alle kjemper for sitt men, det er et men. Det snakkes så mye om samarbeid på alle områder innen industri/transport. Men hva skjer? Alle sitter på sin gren og roper høyest mens ting forsvinner mellom fingrene på dem. Vil nevne Fengselet, skipshavn, trafikk knutepunkt (bil, båt, jernbane,) miljøstasjon, kultur, sykehus, osv. Slik det er nå så sitter politikere og interessegrupper og jobber for seg selv og ikke for regionen sitt beste. Så tankene må være til beste for alle, utgifter og en deling av et overskudd. La oss i sammen bruke jernbanen, hovedvegen gjennom Lister, havner som er brukbare langs veger som ligger der og ikke som skal kansje komme om 50 år. Da kan vi snakke om #Vilje til Vekst# 
19.02.15.

Nå skal de endelig få spille til 2400 på Fiskebrygga i Flekkefjord, så bra. Det var nokvist enstemmig i Formannskapet sies det. Enda bra det da. Så nå skal de fastboende og turister få sine edle dråper med mye god musikk den får vi skåååle på. Kulturhuset fremdrift går som det suser så snart skal vi bli #kulturelle# alle som en. Må bare minne på hva en rådmann sa som nå er bankmann , Klarer vi ikke forpliktelsene så er det ingen utvei enten selge A-energi eller full boligbeskatning. Der er det ingen veg tilbake, sa han. Så nå går vi mot sommer og godt i glaset med mye fin musikk på bryggekanten la oss nyte det frem til Kulturhuset står ferdig og ta det der ifra og håpe det blir  #Vilje til Vekst# uten boligbeskatning og salg av A-energi.


16.02.15.

Vil ta et tilbakeblikk på noen saker som har stått innbyggerene nærme og som de har kjempet for. Lokalpolitikerene har utalt seg i bøtt og spann , tenker da på Hidra tunellen, Statoil krysset, by broen. Folket har de hatt på sin side men hvordan har det gått? Er en villig til å innrømme at de ikke har hatt annet eller en utalse rett. Så har Rikspolitikerene tatt en avgjørlse som de bare må gota? Statoil krysset er ikke som innbyggerene vil ha det, enda selv om en lokal AP har trykket på og ære være han for det. En bybro som vi må gota slik som andre sier sier tidligere Ordfører fra Venstre. Hidra tunnelen er en skam for både lokalpolitikerene og rikspolitikerene og et stikk i siden på de som har stått på for å få tunnellen. Tar en og ser på Sykehuset så går Lokalpolitikerene ut med en sigarføring som om det var den siste røyken for en hennrettelse, men av erfaring så havner vel sykehussaken hos de som har den egentliga makten uten tanke på hva lokalfolket vil, viser da til ambulansen i Lund. Men en må håpe til en avgjørelse er tatt for det er von i hengende snøre...  Det kan en kalle #Vilje til Vekst#

13.02.15.

Det er nå bestemt at Flekkefjord skal ha en ryddegjeng i helgene for å få vekk alt søppel i gatene, vel og bra og et fint tiltak og all honør til ryddegjengen. Men det må ikke bli en sovepute for de som driver utesteder og foretninger, fastboende  til å ta et tak etter stenge tid og rydde / feie  for å gi et ansiktoppløfting på sitt område.Først da kan vi vi kalle det "Vilje til Vekst"


09.02.15.
Vilje til vekst er det i Flekkefjord når en ser på bedrifter som gjør hva de kan for å holde på annsatte. Byen skal være trivlig på kveld og nattestid for de forskjellige. (natteranglere eller ikke) Så på en FB. side at det var noen politikere som var oppe før fuglen feis i dag morges og kommenterte en oppsigelse varsel fra en bedrift. Får bare håpe de samme personene som klaget over arbeidsmiljøloven ikke kommer til makt og får igjennon en statsskatt på private boliger, samtidig som de vil ha en vekst av innvandring. Tenker det kan bli en bråstopp til #Vilje til Vekst# hos den ene og andre bedrift hvis det ikke er vilje til vekst hos de forskjellige parti..




01.02.15.
Byen med vilje til vekst har i mine øyne noen merklige saker som det krangles om så fillene fyker. Da tenker jeg på Stasjonsområde (flekkefjordsbanen) noen vil bygge ut til andre formål andre vil selge og noen vil ha område mest mulig tilbake som det en gang var.
Så har AP hvert på kriksstigen igjen ,nå er det lærlingeplasser det går i og som skal bli deres redning til valget. Det er igrunnen mange i AP som har alsheimer for nå har de sammen med moder partiet styrt det meste de siste 10 åra. Og hva har de klart?  Den enkelte for si sin mening og tenke sitt men min mening er at det ikke har hvert noe  #VILJE til VEKST #


26.01.15.

Flekkefjord Kommune hiver ut folk fra boligere til fordel flykninger, folkeopprør som rimlig er.. Må det en riksrett mot politikere som gotar at andre må ut fra en bolig til fordel for andre, hvor lenge går det før det vokser frem nye ABB?    VILJE til VEKST.
Ny E-39 er det strid om fra Kristiansand-Stavanger noe som er helt naturlig når en ser hvordan det er i Kristiansand. Skal E-39 bygges så må kommunene ikke ha noe å si i den saken for ellers skal alle ha den innom sitt tettsted for å kunne selge en pølse eller softis. Kommunene har ikke skjønt at det går ann å bygge fine påkjørsler til en hovedveg og at de som skal til en bestemt by har bremser og ratt til å svinge av der de skal, Noe politikerene ikke trodde var mulig når en ser hvordan det er i Kristiansand .

Ser i lokalavisen at det er noen som ikke liker at de fikser opp banen i sentrum. Vi kunne jo håpe på at de fant penger til ett kopibygg av den gamle bygningen og satt opp i plassen for den stygge lagerbygningen som står der i dag. Men jeg må også være enige i de spenstige planene som de har om et handlesenter med P: plasser og leiligheter.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Flekkefjord en småby med "Vilje til vekst" (bilder vil bli lagt til)

Lundevannet - Sirdalsvannet