Flekkefjord en småby med "Vilje til vekst" (bilder vil bli lagt til)

Vilje til Vekst.
Vil skrive ned mine tanker- meninger- og legge til bilder på denne side så de skal gå tapt på noen andres sider når de legges
21.10.15.
Er den langsiktige målsetningen å få beboerene i Flikkestø ut i distriktene og i konteinere?

Vi leser i dagens lokalavis i Flekkefjord at kommunen har sagt opp leiekontrakten for de svakeste i byen og tilbyr ny leiekontrakt med en økning som svir. Har min mening om hvorfor. De vil at de skal finne seg et sted i utkanten av «byen» for nå skal det fint folk til byen hentet direkte fra utlandet for de må bo sentralt og fint med nærhet til kulturen, skole butikker. Hvor lenge skal vi la oss bli satt krok fot på? Konteinere på en industri tomt til de svake, frarøvet trygd til fordel for asylsøkere? På tide ungdommen tar grep og stiller opp for sin egen Nasjon

Flekkefjord kommune vil 
kjøpe og bygge leiligheter ( 9 boliger totalt) for flykninger 80 totalt. De vil også la de som leverer inn byggesaker skal betale # parkerings-avgiften # som blir gratis for folk,snakke om å være frekke. Og de svake i byen må ta til takke til konteinere i et industriområde. Så en ser hvem som stikker av med godene, Jo det er #VILJE til VEKST #


Se video.

19.o1.15.
De er med glede vi kan se og lese i lokalen at det er flere og flere som innser galskapen med ny bro igjennom byen som ikke er hevbar.
Ser at det topper seg en topp mot byrokratene som styrer sykehusene. Vi får bare følge med #på VILJE TIL VEKST#





 



Bystyrerepresentant Milly Grundesen (Sp) fikk en ubehagelig tidobling av eiendomsskatten som hun selv var med på å innføre. Nå vil hun klage på skatten hun selv har innført. Ja,Ja fanden vil ha mere,men når det gjelder dem selv hyle de,er det slik vi vil ha det i FLEKKEFJORD ?  Vi får si som Ordfører Søviknes: Boligbeskatning er som dop livsfarlig, La Flekkefjord Kommune bli en kommune uten dop og boligbeskatning da er vi på veg til # VILJE til VEKST#
05/01/15.
Merk dere dagen i dag, Flekkefjord sykehus kan bli nedgradert til et lægesenter fordi noe byrokrater skal bestemme .
Nå vil det vise seg om politikerene i Dalane område og Lister kan ta på seg en nøytral farge og si klart fra hvor skapet skal stå og ikke ræge rundt for å male sin egen kake. Her må alle bruke samme oppskrift med en nøytral oppskrift ellers kan alle leger flytte opp på askeknuten og drive sykehuset som et lægesenter,  det er ikke "VILJE til VEKST".


29.12.14. er det i skrivende stund og det jeg vil ta opp nå er ting jeg har fanget opp av den lokale «avisen». Det var blant annet å lese at politikerene måtte fokusere og snakke om de posetive ting i Flekkefjord Kommune. Og det var de hvisnok enig om. Men hvem skal styre den kursen ? Hobbesland, Saudland, Dyrli osv.? Har de nå blitt så enige at det ikke er forskjell på hvem vi stemmer på? Kan se slik ut. Boligbeskatningen skulle bort men der har de blitt enige, den er der fortsatt. Brannbiler fere ut fra Flekkefjord til alle hjørner av verden for å gi en trygghet til folk, der er det vilje til vekst. Så hadde Kommunen satset på samme måte kunne vi sakt det samme om Kommunen. Vi får håpe på «vilje til vekst»


12/12/14.
Et kort tilbake blikk. 2003 var Fl. Fjord FrP mot salg av A-energi og boligbeskatning. I 2007 var Fl. Fjord FrP mot salg av A-energi og boligbeskatning. Siden 2003 var FrP tilhenger av et sammarbeid på kultursiden i Lister. Når vi nå tar et tilbakeblikk så lurer mange med meg på hvor mange titals millioner som har gått i rennesteinen til utredninger/reiser og expert hjelp?   JA det er vilje til vekst…vi får bare håpe at det ikke blir en vekst i bolig beskatningen og en pisk som lager en stor lister kommune

04/12/14.
Siden sist jeg var innom og skrev om mine meninger har det hvert noe posetive hendelser, tak på kommenale bygg fikset på ,skole bygg og snart en ny bybro. Kultursenteret går sin gang i høyden får vi håpe. Vi må ikke glemme den største saken #strøsand med salt# men det ble hjelp ovenfra for Stian for han fikk gang i debatten og sanden for nå er det ikke tvil hvor den er og samtidig er det ikke noen hemmelighet at Ordføreren ble sur, jaja litt spenning må de ha... Vilje til Vekst.

29/10/14,
Nå er tiden inne for å reagere hvis Flekkefjord skal henge med i svingene. Skal de bli en by med vekst så må de tidlig opp og følge med i timen så det er bra at en har unge krefter som kan stille klokken for dem. Siste nå er et nytt fengsel som de folkevalgte sender i fra seg, mest sannsynlig fordi det ikke er prestisje i prosjektet. Heldigvis er det tomt på Trøngsla som kan vises frem men kansje toget har gått.. Det som forundrer mange når en snakker med folk (røde eller blåe) så undrer de seg på hvorfor alt skal dreie seg om Asylsøkere. Penger og boliger til dem. Felles nevner her er en AP mann som hvisnokk har med seg flere i kommunale stillinger som presser på for egen vinning. Så det er makten som rår... Men det er noen unge som kan få til "Vilje til Vekst" i byen og dem må vi ta vare på..

12/10/14.

Flekkefjord skal få ny bro og det er meg forstått at den skal være fast og ikke hevbar. Hvorfor legger politikerene seg langflate for en ikke hevbar bro. Skal ikke si høyt mine meninger om det enda. Med så mange smarte politikere i kommunen (Viser til kultursenteret saken) så kunne de fått en bro som kunne heves.Men det har vel noe med penger til Kultursenteret??   Eller Vilje til Vekst.

28/9/14.

Flekkefjord kommune mangler 16 millioner sies det, det blir vel noen mil. til før året er omme?
Det bygges og bygges så de har vel puttet dem inn i KS?
Som skal være Vilje til Vekst
22/9/14
Søt eller sur kløe.
Hovedtillitsvalgt Torun Strømland i Fagforbundet  vil ikke gota oppsigelse . Men når en blir servert en tom krybbe må en bare innse fakta. eller? er det bare noe vi tror? spørsmålene er mange? Tror bare det er et spørsmål: Har Flekkefjord Kommune nå satt kultur epple i halsen ? Bra vi har Sykehuset enn så lenge.       Jo, her lukter det Vilje til Vekst.

21/9/14

I disse dager  snakkes det om trafikk korken som vil bli på gammle E-18 når E-39 stenges i Flekkefjord. Det har hvert mange innspill. Men hvordan står det til med Flekkefjordsbanen? Den må vel kunne brukes som avlasting Sira - Flekkefjord -Sira.? Den vil vel avlaste mye lokaltrafikk morgen og kveld/ettermiddag. Det må vel kalles vilje til vekst..

08.09.2014.


Nå går det en diskusjon om hvor de skal plasere arven fra Lars Kr. Gullbrandsen, det er noen spenstige forslag som viser med tydelighet at alt skal til sentrum. Alt som kansje har en verdi skal røves fra distriktene. Det som hadde hvert tingen var å ta i bruk huset til "kunstneren" og overlatt resten av kunsten til de lokale "Vertshusene" på Hidra der Kunsten hører hjemme noe annet vil være et hån mot distriktene. VILJE TIL VEKST også i distriktene...

Åna - Sira skole som asylmotak?

01.09.2014.

Vi ser rett som det er at det søkes etter boliger til asylsøkere i Flekkefjord Kommune. Har de glemt at det står en tom skole i Åna-Sira? Det må være den fineste plassen å legge tilrette for asylsøkere. Bygget ligger der med masse rom som med letthet kan gjøres om til leiligheter. Ligger sentralt til nærmeste by med god forbindelse. Butikk og fotball m.m. har Åna. Det må da være "VILJE til VEKST".





Leser om mørke skyer over mange kommuner deriblant Flekkefjord kommune. Økonomisjef Dag Ivar Staurseth hever pekefingeren og Rådmann Nilsen er heller ikke langt etter med pekefingeren. Det kan bli en triller av de store for å se hvor H - FrP vil gå når de skal berge Økonominien . Jeg vil tippe de må finne 5-10 mil. Kansje mer for å berge økonomiplanen denne høsten. vi får håpe på "Vilje til Vekst".


01.09.2014.

Vi ser rett som det er at det søkes etter boliger til asylsøkere i Flekkefjord Kommune. Har de glemt at det står en tom skole i Åna-Sira? Det må være den fineste plassen å legge tilrette for asylsøkere. Bygget ligger der med masse rom som med letthet kan gjøres om til leiligheter. Ligger sentralt til nærmeste by med god forbindelse. Butikk og fotball m.m. har Åna. Det må da være "VILJE til VEKST".



29.08.2014.

Det ser ut som om det skal skje noe i Lundevannet/Sirdalsvannet de tre kommunene Lund - Sirdalen - Flekkefjord har nå startet et samarbeid. Nå må det ikke gå høst og vår før en setter i gang med opparbeidelse av de gamle brygger der båt trafikken la til . Det likner på "vilje til vekst"


Publisert første gang mandag 4.mars 2013.  mandag 4.


Kultureliten? Hvem er de? Se til Flekkefjord...


Det snakkes så mye om en "KULTURELITE" hvem er disse vesene? Noen sier de er snille folk som vil fremme økonomien i en kommune så det skal bli penger til en slunken kasse til eldreomsorg/skole. Så er det noen som sier de vil heve standeren på folk og fremme tiltak for at ikke allkehol/dop skal få fotfeste i kommunen.? Så da forstår jeg ikke hvorfor det der finnes dop og djevelskap i de store byer med kultursentere i bøtte og spann.
Kan det være de som kaller seg "Kultureliten" er noen vesener som "skal ha må bare ha". Ødelegger Kultureliten Kulturen med sin fremgang med hjelp av media bare for å få noen fine ord i AVISEN? Med sin fremferd så er det mange SMÅ kultursentra i by og bygd som blir skadelidende. Trenger ikke være økonom for å skjønne det, men de fra Kultureliten presser da på med å henge ut og true menigmann som har andre meninger med skriveforbud/rettsak. Så har KULTURELITEN et ris bak speilet : En rådmann som har boligbeskatning å slå i hode på befolkningen og for Flekkefjord sin del har de også liggende A-energi aksjer klare for salg. Så en Kulturelite er en folkeslag som skal sko seg på andre  dvs. lag /foreninger for å fremme sin egen innteresse. Så hvorfor tør ikke de folkevalgte å ha folkeavstemning for eller imot. ? Svaret er så enkelt at det er for enkelt for politikerene. Press fra KULTURELITEN.. Kultureliten er som en pest det kan en se selv om en er blind, skoler legges ned kulturskatter som kirker forfaller barn ned i 5 års alderen må fraktes som kveg i busser til skole/barnehager uten sikring. Slike ting går ikke inn på Kultureliten. Bare de slipper å spy i en busk utenfor et lokale etter en fest, da er det bedre å spy i en porselen skål i et bygg som de har et navn på stolen sin...Noen vil si jeg er kulturdreper og det for de bare kalle meg, men min kultur består ikke i ett bygg . Min kultur er levende byer-bygder-og øyer der folket bestemmer og ikke en KULTURELITE og en AVIS....

05.08.2014.

Tror det er med stor glede vi kan registere at Flekkefjord skal få en ny bybro som vil glede bilister og de som bruker beina. Vi får bare krysse det som krysses kan på at de kan trylle frem penger til en bro som kan åpnes så en ikke går rundt med skjegget i postkassen om noen år. Men la oss glede oss til det en gang i fjern fremtid så skjer, vi kaller det inntil videre "Vilje til Vekst" 

06.07.2014.

Desibel kontra bryggefest

Sommer og sol i Flekkefjord, turister og fastboende i festrus og hva opplever de? De blir stukket et måleapperat opp i tennene mellom leppene for å se om de synger etter en stander som noen har bestemt. Jo her skal "loven" følges. Samtidig hører en at det knuses flasker og kjøres fort i elva? Hvor er lovens håndhevere da? I møter for å håndheve låven i byen til "Vilje til Vekst". For si som noen som hadde hvert på fiskebrygga en fredag: Kan ikke skjønne hva folk skal på en konsert når de må diskutere Fisk - båt - bil - priser på et nivå som ligger langt over det grensen til en desibel måler tåler. Ha fortsatt fine konserter uten desibel målere og diskusjoner som sprenger alle grenser...

01.07.2014.

Bybroen verd millioner for noen i Flekkefjord...


Nå har byen ønsket seg en ny bro i årtider så nå først skal det komme frem at kansje det er noen som har en gamle hevd på at broen skal kunne heves? Hvor lenge og hvor mye penger skal sløses vekk før dette er avklart.? Alle de gangene det har hvert befaring av de så kalte experter  har vi aldri hørt om noen hevd. Dette kan bli en triller på hvor mye de enkelte skal få i erstatning hvis det blir fast bro, noe de må gå vekk fra og få en hevbar bro så en slipper rettsaker og dyre utredninger i fremtiden..

  
29.06.2014.                 
Så er det på an igjenn..Byantikvar må Flekkefjord ha kansje det er noe i det,tiden vil vise om det er et fornuftig valg.. Men en ting som noen mener er at alt vil gå på skinner når det gjelder utvikling av Flekkefjord som by. Der har vi et poeng som snarere tvert om kan bli et mareritt for det viser seg at des flere byrokrater det er i en kommune des dyrere og mere papir å flytte på. Tenk om han/hun griper inn i byggingen av KS senteret                  

Fredagskvelden i Flekkefjord koster en 50 lapp sies det.
Det er med litt undring og spørsmål en sitter igjen med etter at spørsmålet har kommet opp angående musikken på Fiskebryggen. 50 lappen er ikke så mye å se på sies det men nok om det. Da fiskebryggen ble vedtatt å bygge trodde jeg at en av betingelsene var at alle skulle bruke den gratis? Plassen var en prøve stein for de som spilte og sang for å få vise sitt produkt frem? Samtidig som det skulle være en samlings plass for gamle,unge og barnefamilier? Så hvor er den ånden blitt av? Det var bare en ytring fra meg uten at det kostet meg noe... Men at det er et fint tiltak med eller uten 50 lappen er det ingen tvil om. Det er det samma for meg hvem som stikker av med den,men det er det ikke noe tvil om..


fredag 22. juli 2011


Spørsmålet ingen Politikere/Rådmann i Flekkefjod vil svare på?




Det er skrevet og sagt så mye positivt og negativt om Kultursenteret de siste ukene, men det kan det være opp til hver enkelt hva som er positivt eller negativt. Det er en ting som ikke har vert på banen. Skulle det viser seg at lånet blir for stort og vi ikke kan betjene lånet? Vil da Rådmannen se det som siste utvei å skrive i sin innstilling til vedtak: SELGE AGDER-ENERGI FOR Å DEKKE INN DET STORE UNDERSKUDDET. Det skulle være enkelt å svare JA eller NEI med et innlegg i ”AGDER”.Kan minne Rådmannen om at det har vært H – AP – SV – og noen fra KRF sitt ønske å selge A-energi for å bruke pengene på Kultursenter.......

Vilje til Vekst Så kansje vi skal sette opp en "odds"

                                                       Virkelig "VILJE TIL VEKST" ?

I de siste uker har det hvert en del markeringer for Sykehuset, bybroen og grøntareal på byens beste parkeringsplass. Og det siste er et P-gebyr over hele byen for handlende/arbeidene.(2000 kr i året)Det har også kommet frem at NÅ skal det jobbes for at Flekkefjord skal bli sentrum for en stor-kommune i Rogaland. Det som slår meg er at mange mener ting men aldri kommer i mål .Vi setter opp noen punkt og dveler ved dem.

1. Statoil krysset har de kommet med den ene uttalesen etter den andre om hvordan det skal gjøres men det har blitt et lappverk på lappverk. Men en skal ikke henge ut han som har stått mest i Trolldalen og kjenner saken til under neglene. Vil si mange politikere i byen ikke har fulgt opp. Får mange ser det ut som det er et flertall som vil ha æren for prosjektet og ikke tenker på resultatet..

2. By broen er også et kapittel for seg selv. Der har Gud og hverman  vært avbildet for å fremheve behovet, tror jaggu at Rådmann og Ordfører stilte opp i blanke sko og måket snø. Så kansje avisen "AGDER" har en oversikt over alle de som har en mening om broen. Også her er det lite sammarbeid for å komme i havn. Har de jobbet med saken i 20år på hver sin kant? Så kansje vi skal sette opp en "odds" på hvilken person som skal få navnet "BRO-GENERALEN".

3. Kultursenteret er et kapitel for seg selv for her har mange politikere bitt seg selv i halen med stygge sår som mange ser når de spaserer på byen. Byen kunne hatt et fint bygg hadde politikerene sammen jobbet for et senter trindvis etter som pengene kom inn i kassen og ikke etter hunsing og må ha prinsippet.. Som vil gå utover innbyggerene til slutt. 

4. Grøntannlegget som det var snakk om i bydelen som folk flykter fra og sorte butikkvinduer sier bare sitt..

5. At Flekkefjord skal bli et sentrum for en storkommune i Rogaland/Vest-Agder  tror jeg er en drøm de må ha fått etter en "fyllekule"
  05.06.2014.
Kutt, kutt,kutt, kutt, kutt,kutt, kutt, kutt,kutt,
sto der på hele førsteside i Stavanger Aftenblad og kuttene gikk på skole ,helse, eldreomsorgen. Har ikke Stavanger Kultursentere i alle fasonger? Skal det være slik at kulturen skal redde økonomien ? Det må vel være å redde seg selv. De som skriker høyest i Flekkefjord nå til dags bør se til andre steder i Kongerike Norge hvordan det står til. Skulle mene at alle de fine taler ved hvert valg er en farse for å mele sin kake på bekostning av skole-helse-barn og unge. Noen sier de vil flytte til Flekkefjord når det står et kulturhus opp, men da må de vel ha en jobb å gå til hvis de da ikke har kunstnerlønn (sosial lønn). 

Skål og takk. Dette trenger vi?

Nå som det er bestemt at de vil bygge Kultursenter så vil det vise seg om det blir bygget på bekostning av boligbeskatning med Frp på slep. Eller om de har satt A-energi aksjene i pant. Den som lever vil se resultatet.                                      

 Ordfører Jan Sigbjørnsen som turist vert..



                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              




I dag har Flekkefjord besøk fra vennskapsbyene sine og de i felleskap skal utveksle erfaringer. Mye posetivt i dette besøket der de skal besøke mange offentlige organer. Gleden med det hele er at de skal være med på 17.mai feiringen. En av de markeringene som blir omtalt verden over. Men det er en ting som jeg ikke har sett står på programmet. Nemlig hvordan de transporterer eldre mellom Kommunene for å spare penger. Så det blir vel en tur på gjestene for at de skal få se ruten...
                     Vilje til vekst....                                                                                      15.05.2014.


NB.Klikk på bilde og få hele serien i rekkefølge.





På denne side vil jeg skrive om ting som blir fanget opp i Flekkefjord..
      Det store spørsmålet som svirrer rundt om i Flekkefjord nå er Lokalsykehusets fremtid. Det er å lese om i media og noen politikere går høyt ut og det er bra. Det er en ting jeg undres på er hvorfor samtlige lokal politikere ikke kan komme sammen om en felles uttalese som de kan legge frem i sykehussaken? Det virker som om noen politikere vil spille solo for egen vinning men det for andre avgjøre, tiden vil vise hvordan det går. Vi får håpe på at det blir "Vilje til Vekst" i sykehussaken.......


Det fåregår en posetiv diskusjon om lasta gang/sykkelsti og opparbeidelse av en plass for alle camping bilene som besøker byen. Som alle vet nå så blir den orginale perlen en annlegsplass mens Kultursenteret bygges. Det går en dualig diskusjon på de forskjellige media hvordan kommunen bør løse problemet på lasta som ser ut som en krigssone med rette. Selv tror jeg at det er bevist fra kommunen sin side og ikke bruke 1 krone på lasta nå men å dra det ut i det blå for ikke å komme i en klemme (større en nå) for  da kan K- Senteret henge i en tråd? 
                                                                                                       07.05.2014

Nå går det en diskusjon om å bevare "Sentrum" samtidig med å få en gang på Holenderbyen og å legge til rette for turismen. På 50 - 60 tallet var det om å få tilgang til et jore som en kunne sette opp et salrygga spisstelt med sjarmen det hadde så kom 70 åra med campingvogn og de gleder det hadde for de som kunne ta med seg ting uten å regne vekk.Nå har vi BObilene som inntar byer og tettsteder med de gleder det har for dem og handel til alle årstider. Her i Flekkefjord har mange funnet vegen til glede for mange. Det skulle hvert enda mer tilrettelagt for dem, men det var ikke lenge Adam var i paradis. Vilje til vekst?

Rydd søppel.



Det har hvert en posetiv fremgang i Flekkefjord de siste uker på flere fronter, nevner Grønnes,Kanonene. Nå har de fått til at noen skal rydde byen for søppel i helgene noe som trengs både i sentrum og i vide kretser. Må det ikke bli en sovepute for de som driver barer, hotell, butikker osv. De må ta sitt ansvar og rydde ellers i ukene etter stengetid og det må kunne slå ned på de som forsøppler. Husker tilbake noen år da de solgte pølser og brus fra små buer og innehaverene gikk rundt med feiekost og plukket søppel og snakket til dem som ikke brukte søppelstativet. Den tiden må tilbake for de som driver foretning i byen..






Kjøtt fri dag Brunost vekk?
Det er å lese at det har blitt 47 færre innbyggere i Flekkefjord og at Agder Energi Nett vil flytte. Er det noen sammenheng mellom brunost-kjøttfri dag og Agder Energi Nett? Agder Energi NettNeppe, men en skal holde alle muligheter åpne. En lokalpolitiker fra AP ville at de eldre skulle ha en kjøttfri dag og en annen kommune vil skippe brunosten til de små. Hva tenker jeg da, jo nå er det en del folk som er redd politikerene skal ta makten og bestemme hva en skal spise og ha på maten så vi rømme byen, de vil ikke være med på en slik "VILJE til VEKST"
                                                                                26.


NB.Klikk på bilde og få hele serien i rekkefølge.
En ser at det har hvert noen "fine" innspill i Flekkefjord med utnevnelse av Æresborger.Sverre Anker Ousdal var en kjempe utnevnelse.Hederspriser i bøtte og spann kan en kalle "vilje til vekst"
   Så ser en at flyktningetjenesten vil kjøpe boliger for 5.mil? Nav- leder Jessie Paulsen vil at flykningetjenesten selv skal stå for innkjøp? "Vilje til vekst" når en skal sette bukken (eller geita) til havresekken. Nei la flykninger/asylsøkere bli i mottak til de er sikret jobb så må de stilles likt med alle på boligmarkede... Vil tro det kan bli en del boligere som går på over takst hvis det skal styres av en kommunal/statlig enhet... Det kan bli en "vilje til vekst" som en ikke vil ha..

                                                                   25.

 De siste ukene har det kommet frem en del  "posetive"
innspill fra noen innbyggere på hvor skapet bør stå i Flekkefjord og med rette. Ta kanonene som står og forfaller som om det var et ønske fra de i kommunen at de skal forfalle slik at de ikke skal bli en utgift. Så er det en liten hage de vil opprette ved museet. En rompekvileplass. Når en ser og prøver å følge med på hva som skjer i Flekkefjord så kan en lure på hvor en har fått fatt i de personene som skal ta vare på kulturen når privatpersoner må gå inn og påpeke galskapen? Så det er bra at noen tar "Vilje til Vekst" alvorlig når de i kommunen gjør et slett arbeid...

24


18.12.2013.
Leser dagens "AGDER" med undring
der avisen ønsker innspill fra innbyggerene for å få fortgang i ett levende "sentrum", noe som en kan være enig om. Og der stopper det opp. Som vi husker har det hvert forskjellige ønsker: Kunstig øy, hotell,innebygd gågate og div.andre ønsker. Nå skal det bygges nytt kultursenter og en gangbro og det har sågar hvert snakk om å ta vekk p.plasser til fordel for andre ting.Så tilbake til dagens avis der redaktøren maner til å legge vekk det som er vedtatt nemlig kultursenter som de ikke ville ha en folkeavstemning for/mot, parkeringsavgiften skal fredes, folket  skal bare få komme med forslag til julepynt og glitter. Så jeg får en forståelse av avisen at "ikke" kom med noe som kun de som er i kultur sektoren og byfornyelen er sitt bord. Så vil jeg minne på at det ikke er mange år siden kommunen ikke hadde penger til politiker lønn og måtte utsett utbetalingen en tid. Så jeg håper jeg tar feil når jeg sier at boligbeskatningen skal ned men tror det er et utspill til neste korsveg for da vil kommunen tre boligbeskatningen nedover hode på befolkningen om de vil eller ikke med full styrke.(14000-21000 i året)
Og til slutt i "vilje til vekst" Det er bra at de har funnet "HUS" til asylsøkere men ikke kan finne "tomt eller hus" til vanskligstilte. Joda det er "vilje til vekst"

23.

Alvik Svindland er en av de som Jobber for å få til "Vilje til Vekst" med sine Julekonserter den siste nå er Karola som skal kvitre julesanger i Flekkefjord kirke takket være Alvik...

22.
Prominade og konteiner/skipshavn
snakkes det om
i Byen med "vilje til vekst", prominaden langs fjorden har det hvert snakket om i et par 10tals år men det blir mindre og mindre av nærheten til sjøen for folk flest.Konteiner havn har byen fått uten noe sammarbeid med nobokommunene, for det ble sagt at "vi har ikke tid til å vente" på konteinerhavn. Når en tar en tur til Kvinnesdal vil en kjøre strake vegen og det på en veg som har en stander som jeg og mange med meg er som en himmel i forhold til vegen fra E-39 til Abelsnes.Noen mener det vil komme ny veg utenom Flekkefjord til Abelsnes havn, vil tro at det en en litt stor og sterk tro så lenge en har både Egersund - Kvinnesdal med havn og med en veg som er der.  Så det er mange som ikke kan forstå at en "vilje til vekst" ikke kan strekke en hånd ut til nabokomunnene og få til et sammarbeid som gir smør på "sjeva".  Mange har gitt utrykk for at det er en egen innteresse som er ute og går uten tanke på til alles beste...
Ikke la "vilje til vekst" bli et skjelsord.

21.
Kongen og Carl I. Hagen i Flekkefjord.






Med all oppmerksomhet nevnte bro har fått i de siste 30 år og kanskje lenger , så må det være på tide å verne den . Når en tenker på alle dem som har hvert avbildet med Broen som motiv , Menigmann – Rådmenn – Ordførere – Politikere av ymse slag – Kunstnere , for ikke å glemme alle de Kongelige som har passert over i forskjellige anledninger , så kan en også nevne at Carl I Hagen har passert broen . Ta kontakt med Riksantikvaren og legg frem all dokumentasjon om Bybroen , så er det en stor mulighet for han griper inn og flytter den lenger ned i elven som den ”Turist attraksjonen. Byen vil få en ny og en tidsmesig bro som både gagner fotfolk og store konteiner biler. Tenker det kan bli to-2- fluer i ett smekk . Hvorfor ikke prøve , en plass ligger pengene begravd

20.


"Vilje til vekst"
i Flekkefjord kan melde om at folketallet går ned i Kvinnesdal og Flekkefjord, hvordan kan det gå til? Arbeidsplasser forsvinner som følge av at Kulturhuset har uteblitt? Asylsøkere/innvandringen stopper opp? Hvorfor ikke bare anerkjenne at Flekkefjord er en "små by" og legge til for bedrifter og private som vil etablere seg. Lokalavisen "Agder" har til og med fra nyåret sent trykkingen til Egersund. Nei det er for mange Rådmenn de siste 8 åra som har trodd at Flekkefjord skulle vokse seg inn i himmelen. Stikk fingeren i miljø-gaten og se hvor vi befinner oss..

19.
Glasstak,Troll i Trolldalen

Øyer og broer mm.har politikerene snakket om i "småbyen" i åresvis. Det er til og med fått en "som fårstår seg på" hva som må til for å få gang på "småbyen". Jo mer politikerene hopper inn og skal styre næringslivet jo mere byrokrati og mindre blir det av ting og tang. Det som det blir mere av er avgifter og beskatning av boliger.. Kommunen må kvitte seg med "forståsegpå" gjengen og kun lytte til de som driver næring og ta ut områder i innland og ved sjøen til næring/boliger og ikke vente til noen kommer og vil etablere seg. Politikerene er for folket. Politikerene må slutte og streve etter status og glansbilder..  "Vilje til Vekst"          
18.
Villig til å spenne bena unna



de eldre?
Ja da er det "VILJE til VEKST"

17.
ID. løse og de med avslag, kontra politi.
Det skrives i lokalaviser om politiets responstid til ulykker og liknende, men en må ikke glemme om responstiden er 10 min. eller 1t. så vil det være forseint i noen tilfeller. Når ID. og de med avslag kan opperere som de vil uten politikerene tar tak og en presse som ikke tør ta tak i det grunnleggende at all forskning og utalese fra fag personer mener at "MANGE" av de alvorlige hennelsne kunne hvert unngått med lukka mottak.Så da har de lokale pressene et annsvar.
Så det vil jeg ikke kalle "VILJE til VEKST".

16.
Hidra tunellen er en maktkamp
(sett fra sidelinjen) og en kamp om pristisje og hvem som skal stå i speglen og si: Det var jeg som fikset tunellen!! De som har jobbet for Hidra landfast har all grunn til å føle seg sviket fra samtlige politikere. Hadde "rør" prosjektet hvert så aktuelt med rett avstand og lengde som de sier så hadde de fjernet all tvil og satt i gang i går med prosjektet og ikke som bjørnen gått i dvale. 
VILJE TIL VEKST.
15.
Det er "VILJE til VEKST når folket på Hidra føler seg snytt for tunellen/bro når det drives en maktkamp om pengene. Her kunne AP sett foten ned når de satt med makten, men nå har Høgre/FrP en tjans å vise hvor skapet skal stå sammen med hidravasene...



14.
Boliger er ingen problem når det kan vises utover landet..
Men når det er til vanskligstilte etniske Nordmenn så kan det gå høst og vår i åresvis. Nå har de funne tomter til enslige asylsøkere i Flekkefjord så det må være det de kaller "Vilje til vekst"

                                         Lyngdal siger ifra...
                                                                                     13.
Det snakkes om til stadighet at en må bytte bank/forsikringsselskap for å få de beste tilbudene, men når det er snakk om varehandel av ymse slag så skal en vist bruke de der er uansett? Da gjelds ikke tilbudene. Lyngdal har sentere og kan en spare penger så går en der så da er det snakk om "Vilje til Vekst". Det er nå gått så mange tog forbi Flekkefjord at en kunne tro det satt en og styrte alt utenom..
                                                                                                           22.10.13



12.
En servis bedrift som kan lære mange om det å gi servis,vil kalle det en bedrift med                 "Vilje til Vekst"

                                                15.10.13.


11.
Flekkefjord kommune er ikke fornøyd med 2. kvalifiserte kommuneleger som søker til jobben. Venter de at de skal få så mange at det skal bli et problem det også, eller skal de skremme vekk de 2 som søkte også. Skal det bli samme spor som boliger for vanskeligstilte utsatt gang på gang? Hvem skal tjene på at de ikke reagerer? Eller er det en form for "vilje til vekst"..(26.o9.2013.)


10.
kommenale boliger i det blå?
En kan lure på hva de holder på med i Flekkefjord kommune når en kan lese at det neppe blir boliger på branstasjonen for vanskeligstilte . Nå har de holdt på i 8 -10 år med å finne en løsning. hvem er det som er den smarte i denne saken. Det bør snarest sette inn noen som kan se på hele saken fra a -til å. hvem taper på at saken aldri får en ende. Og hvem tjener gode penger på stadig utredning. Arkitekt firma Kristiansen &Selmer - Olsen og prosjektleder i firma Arentszen og Kjellesvik tjener de penger på at det til stadig må utredes nye boligplasser?  For meg virker det som om det ikke er mye til "VILJE til VEKST"... 25.o9.2013.
9
Det er ikke med undring at det ikke blir noe ny Rv.44 Flekkefjord - Åna-Sira - Sokendal. Det har ligget i korta hele tiden, den som sier noe annet sirer det bare for å trøste seg selv.  Det en kan håpe på , noe som jeg ikke tror er ny og bedre veg til Abelsnes havn fra E-39 via Flekkefjord. Har mere tro på at i nær fremtid så vil hele Abelsnes utvikle seg til et ferie paradis og Eriksdemmen flyttet for å slippe konteinertrafikken gjennom miljøgt. i Flekkefjord. Tror det vil tvinges frem en skipshavn i samarbeid med Listerregionen om Flekkefjord vil eller ikke. Penger vokser som kjent ikke på trær i Flekkefjord heller. Sammarbeid med nabokommunene må Flekkefjord lære seg men først må de kvitte seg med muldvarpene som graver der det er forbudt. Den vegen det går nå så er det ikke mye  "vilje til Vekst"


8

Vilje til vekst hadde det hvert å ta vare på gammle kulturminner

og ikke la de forfalle. det hadde hvert en blomst i hatten til de som kunne Fått til et sammarbeid med Sira-Kvina og satt i stand bryggene så innbyggerene kunne fåt glede av dem.



7..
Er det virkelig så at luxus biler ikke kan kjøre gjennom Flekkefjord, da må det opp et opplysningsskilt i trolldalen og i Egersund så de ikke må kjøre en hersen mil for deretter å snu? Eller er det en hjelpende hand til all tungtrafikk som går igjennom Flekkefjord til Eriksdemmen og konteinerhavnen for å fjerne hompene? Må det en Venstrepolitiker til det? Men som tidligere og nå mener jeg Venstre sine folk går med på alt bare det eller de tror det gagner deres sak. Neste utspill blir vel at de skal tale de svakes sak? Flekkefjord har vilje til vekst.

6..

De synger og spiller for et kultursenter i Flekkefjord , de har allerede brukt 14,4 mil. på bro og kulturs. og nå har de ikke penger til lønn og må hvisnokk låne. Får gjøre som Rom folket , ut og tigg så falle det vel noen miliarder på kommunen... Joda, det er vel på tide noen går inn og ser på økonomien og på hvor pengene egentlig går til og vilken lomme de faller i....
5..




Innsamlingen av penger er også et løft,men et nødvendig onde, men et bra ondemye har kommet inn, skulle hvist selge stoler med navn på også..
Det kommer vel snart en liste over de som har kjøpt seg en stolplass i det nye kultursenteret ? Avisen "Agder" holder vel leserene oppdatert?

4..

Stor nyhet i lokalavisen i dag, beboere på Tjørsvågheimen fikk en bytur i dag. De hadde hvist planlagt turen i 14 dager. En skulle tro det var innsatte de var ute og luftet, det neste blir vel en repotasje om dusjing?? Trodde kommunen satte mere pris på sine beboere. Kan tiden være inne på å sette de gamle ut på annbud så de kan få en bytur nå dem vil og ikke når "SJEFEN" på huset tillater det? 

3..

     Nå har det hvert snakk om et nytt Kultursenter i Flekkefjord i en årrekke og riving av den gamle kinoen. Men nå maler de kinoen, så nå har de vel funnet noen ekstra kroner å svi av før riving? Ingeting undrer innbyggerene...                                                                   


     2..
 

Det kan være en mulighet for det for nå skal det hvisnok bygges utafor "sentrum" på Trøngsla. Noen liker det ikke for da går det utover sentrum? Nå har det hvert snakket om vilje til vekst i en hersen år. Nå er det på tide det bygges uten at skattebetalarene skal flås , så slipp private til så det blir fart i økonomien og penger i kassen til lovpålakte oppgaver i kommunen. Da kan vi snakke om vilje til vekst.


1..



Når en leser og hører om "Vilje til vekst" så  høres det ut som om "By grensen" begynner med Hidra og drar seg til Loga. Glemt er Sira - Gyland med skoler -  Kirker -unik natur med langstrakte vann med de muligheter det gir og nærhet til vintersport for de som liker å ta på seg 2/4 og sette utafor med snøstikker i hendene.Så skal en ikke glemme at en har en jernbane som kan frakte folk i to himmelretninger til arbeidsplasser. Mener og tror at det er på tide at de FORSTÅRSEGPÅ tar et grep og utvider sentrum så der ikke blir flere mørke vinduer og nedlagte skoler.Så ta i bruk Åna -Sira -  Gyland og Sira for det  er verd, så kan en snakke om "Vilje til vekst"



Kongen og Carl I. Hagen.





                                        Kongen og Carl I. Hagen

Med all oppmerksomhet nevnte bro har fått i de siste 30 år og kanskje lenger , så må det være på tide å verne den . Når en tenker på alle dem som har hvert avbildet med Broen som motiv , Menigmann – Rådmenn – Ordførere – Politikere av ymse slag – Kunstnere , for ikke å glemme alle de Kongelige som har passert over i forskjellige anledninger , så kan en også nevne at Carl I Hagen har passert broen . Ta kontakt med Riksantikvaren og legg frem all dokumentasjon om Bybroen , så er det en stor mulighet for han griper inn og flytter den lenger ned i elven som den ”Turist attraksjonen. Byen vil få en ny og en tidsmessig bro som både gagner fotfolk og store konteiner biler. Tenker det kan bli to-2- fluer i ett smekk . Hvorfor ikke prøve , en plass ligger pengene begravd.





                     

Kultur topp ut mot Simek i Flekkefjord...


Verftet bør heller vurdere å flytte hele virksomheten sin vekk fra boligområdet i stedet for å utvide sine arealer, uttaler Einar von Hirsch. står det å lese i en lokalavis. Nevnde person er den som går inn for kultursenter i Flekkefjord og ingeting gale med det , Men når en som selv har en stor tomt som nabo til Simek og ber Simek vudere en annen plass da er det noe som burde ringe i klokkene. Skulle Simek ta naboene seriøst og flytte ,kansje til Kvinnesdal eller en og annen plass på Mørekysten. Det ville i såfall hvert en katastrofe for Småbyen Flekkefjord. Eller har Hirsch en annen plan? Overta hele område og bygge annet virksomhet? Jeg er bare en vanlig mann som har blitt lært opp til å forstå at et samfund ikke kan fungere uten arbeidsplasser.... Skal bli spennende å følge utviklingen......





Uetisk, Avisen Agder eller? (25 okt. 2010)


Uetisk, Avisen Agder eller? (25 okt. 2010)

Ser i dagens AGDER at tidligere Rådmann i Flekkefjord (Svein Hermansen.) mener Sparebanken Pluss er uetisk.Det skal ikke jeg ha noen formening om.Det vil vel være det samme for de CA 2000 så skrev under på Nei til Kulturhus i Flekkefjord? Da han fikk hjelp til å trekke listen tilbake var ikke det uetisk? Og han med flere hadde det moro på alle sin bekostning.(ca 2000)Hvordan føler de seg behandlet som hadde skrevet under?Og like underlig er det at ikke AGDERs redaktør Kristen Munksgaard tok tak i saken? Det kalles vel en tjeneste er en annen verd?                                                                    mandag 25. oktober 2010 kl 15  fra Dalstråka 













Kultureliten? Hvem er de? Se til Flekkefjord...






Det snakkes så mye om en "KULTURELITE" hvem er desse vesene? Noen sier de er snille folk som vil fremme økonominien i en kommune så det skal bli penger til en slunken kasse til eldromsorg/skole. Så er det noen som sier de vil heve standeren på folk og fremme tiltak for at ikke alkehol/dop skal få fotfeste i kommunen.? Så da forstår jeg ikke hvorfor det der finnes dop og djevelskap i de store byer med kultursentere i bøtte og spann.
Kan det være de som kaller seg "Kultureliten" er noen vesener som "skal ha må bare ha". Ødelegger Kultureliten Kulturen med sin fremgang med hjelp av media bare for å få noen fine ord i AVISEN? Med sin fremferd så er det mange SMÅ kultursentra i by og bygd som blir skadelidende. Trenger ikke være økonom for å skjønne det, men de fra Kultureliten presser da på med å henge ut og true menigmann som har andre meninger med skriveforbud/rettsak. Så har KULTURELITEN et ris bak speilet : En rådmann som har boligbeskatning å slå i hode på befolkningen og for Flekkefjord sin del har de også liggende A-energi aksjer klare for salg. Så en Kulturelite er en folkeslag som skal sko seg på andre  dvs. lag /foreninger for å fremme sin egen innteresse. Så hvorfor tør ikke de folkevalgte å ha folkeavstemning for eller imot. ? Svaret er så enkelt at det er for enkelt for politikerene. Press fra KULTURELITEN.. Kultureliten er som en pest det kan en se selv om en er blind, skoler legges ned kulturskatter som kirker forfaller barn ned i 5års alderen må fraktes som kveg i busser til skole/barnehager uten sikring. Slike ting går ikke inn på Kultureliten. Bare de slipper å spy i en busk utenfor et lokale etter en fest, da er det bedre å spy i en porselen skål i et bygg som de har et navn på stolen sin...Noen vil si jeg er kulturdreper og det for de bare kalle meg, men min kultur består ikke i ett bygg . Min kultur er levende byer-bygder-og øyer der folket bestemmer og ikke en KULTURELITE og en AVIS....




Kulturen i Flekkefjord.....er ukultur..


                                                                     1


Korrupsjon i Flekkefjord kommune???
På tide å kalle en spade for en spade etter de siste innlegg her på denne side (Nei til kultursenter) som mange skyr som pesten.
I sin tid da Thor Helle startet med underskrift kampanjen fikk han ca.2000 underskrifter og alle underskrifter ble så kontrolert av adm. på rådhuset. Da han leverte inn listen til Rådmann Hermansen (nå K.dal Sparebank) ble/eller så dukket Einar Hi
rsch opp og ga klar bedskjed til Helle at han fikk trekke listen tilbake eller å avslutte arbeide som han utførte for han. Dette ble fortalt til flere der i blant Kristen Munksgaard som hadde det veldig moro sammen med noen fra Høgre. Selv hadde jeg en kort samtale ned Munksgaard hvor på han blåste det bort med at det var en sak mellom Helle og Hirsch. Den videre saksgangen i underskriftskampanjen skal ikke jeg utale meg om ,men listene skal ligge på rådhuset er det blitt meg fortalt.
Hvem som sto bak listen har noen anntydet at det ikke er en seriøs person som sto for, men jeg vil minne om at det er velgere som skrev under og velger som stoppet den.... lykke til videre..












Flekkefjords Kultur - Ukultur.
Svar til innlegg i "Agder" fredag 12. oktober2012. Formanskapet i Flekkefjord aviser korrupsjonsanklager.....
Det er med undring jeg leser om anklagen i Agder, de hopper glatt over det at listene ble trukket samme dag de ble innlevert og tatt frem seinere og behandlet.Kunne da saken fått en helt annen utfall? Så på det punktet står jeg fast på. Skal kommentere noen utsagn som har kommet frem eller det som ikke kom frem. Den første som jeg fikk et hint fra var fra Hobbesland som kom med et smil og sa at nå ville vel Hirsch ha noe tilbake for de 10 000 som han ga i støtte til Frp sin valgkamp.
Tidligere rådman Herrmansen kaller det oppspinn og det for han stå for selv, for han kan ikke annet, men han kunne fortalt om A -Energi og boligbeskatningen,..Hirsch sier han ikke kan si opp noen som ikke har hvert ansatt hos han, men det trengs ikke noe annsettelse forhold for å utføre arbeid på Svega eller andre steder.Og det å få stoppe ting som en ikke liker og true med rettsak og skrive forbud viser hvor den røde tråden går--- ti eller så blir du straffeforfølgt .Agder hopper lett over etter min mening når de ikke tar det direkte opp med Ordføreren som var på den tiden og Munksgaard som ikke utaler seg. Så det som skjedde de første 14 dager etter at listene ble innlevert står jeg ved, med eller uten en rettsak. De vedtak som ble tatt etter at listene ble tatt fram igjen har jeg ikke noen formening om. Kunne Flekkefjord hatt et mindre kultursenter /bibliotek/kino hvis ikke det hadde hvert en privat innblanding på Rådhuset? Jeg tenker mitt....

Dette blir sent som leserinnlegg til avise "Agder"

mandag 27. februar 2012



Ytringsfriheten knebles i Flekkefjord.....



At kneblingen kommer fra Rådmann T.M.N. Solheim er ingen overaskelse og heller ikke som noen bombe at Varaordfører Gausdal følger opp og de andre tier og samtykker. Til det er det bare å si at der er vel ett par lik i skapene som de vil holde i skjul og mulig skjule flere? Da er det bra at vi har slike som Nina Danielsen (sp) som tør ta borti vepsebolet og G:M:Saudland (FrP) som støtter opp......  Varaordfører Reidar Gausdal mener der handler om å være lojal mot sin egen arbeidsgiver? Herre min hatt Reidar hvem betaler lønnen til de annsatte? hvem har valgt inn politikerne? hvem jobbe de annsatte for? jo for befolkningen og ikke for noen enkelte sjefer i kommunen. Så alle som har noe å skjule bør finne seg noe annet å gjøre .VI TRENGER DE SOM TØR Å STÅ FRAM Å SI HVA SOM ER GALT I KOMMUNEN

Kommentarer

  1. Jeg er nå fullstendig finansiell fordi jeg lånte fra LFDS. Jeg vil bringe dette til kunngjøringen til publikum om hvordan jeg kom i kontakt med LFDS etter at jeg mistet jobben og ble nektet lån av banken min og andre økonomiske institusjon på grunn av min kredittscore. Jeg kunne ikke betale barnas avgifter. Jeg sto bak på regninger, i ferd med å bli kastet ut av huset på grunn av min manglende evne til å betale husleien. Det var i løpet av denne perioden barna mine ble tatt fra meg av fosterhjem. Så bestemte jeg meg for å søke etter midler på nettet der jeg mistet $ 3707 som jeg lånte fra venner som jeg ble dratt av av to online låneselskaper. Inntil jeg leste om: Le_Meridian Funding Service (lfdsloans@outlook.com / lfdsloans@lemeridianfds.com) et sted på internett, var fortsatt ikke overbevist på grunn av det jeg har vært igjennom før en slektning av meg som er presteskap også fortalte meg om den pågående låneplanen til LFDS til en veldig lav rente på 1,9%% og nydelige avdragsbetingelser uten straff for mislighold av betaling. Jeg har ikke noe valg enn å også kontakte dem som jeg gjorde gjennom tekst + 1-989-394-3740 og Herr Benjamin svarte tilbake til meg. Den dagen var den beste dagen i livet mitt som aldri kan glemmes når jeg motta et kredittvarsel på $ 400 000,00. Usd-lånebeløp jeg søkte om. Jeg benyttet meg av lånet effektivt til å betale opp gjelden og starte opp en bedrift, og i dag er jeg og barna mine så glade og oppfylle. Du kan også kontakte dem via e-post: (lfdsloans@outlook.com / lfdsloans@lemeridianfds.com) WhatsApptext hjelpelinje: + 1-989-394-3740 Hvorfor gjør jeg dette? Jeg gjør dette for å redde så mange som trenger et lån for ikke å bli offer for svindel på internett. Takk og Gud velsigne dere alle, jeg er Oleksander Artem fra Horizon Park BC, Ukrain.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Lundevannet - Sirdalsvannet