Vilje til Vekst Flekkefjord 2016.

Flekkefjord.
14.11.16.

Nytt kultursenter, planlegging av gangbro, prominade, tak over møteplassen osv. Vilje til vekst er motoet til politikerene. Nå må ikke viljen til vekst springe fortere enn de kan innrede tinga de bygger og forlange boligbeskatning/eiendomsbeskatning i blinde. Mener å huske at de har innredet et kjøkken på ungdomsskolen som de ikke kan ta i bruk på grunn av pengemangel. Så viljen til vekst må ikke bare bli stående som et skall med fin utside og en innside uten mening 

08.11.16.
Nå har de endelig kommet i gang med ny by bro til glede for byen, for det var en av de tingene som tvingte seg frem om en ville eller ikke. Nå gjennstår det bare å se hvem som skal ta æren for den? Mon tro om det er noen av dem som gikk i høyhæla sko eller lakksko? Selv vil jeg forkaste dem i høyhæla og lakksko. Vil mene at det var alderdommen som tok den og der greip vegvesnet inn før den knekket sammen med den katastrofen det ville fått. Den dagen de for orden på Statoilkrysset og sikret barna så kan en snakke om en person som har stått på for en sak. HAN har stått i krysset seint og tidlig for å sikre barna, jo alle hvet hvem jeg mener
DET ER VILJE TIL VEKST.

05.10.16.


Video fra Austavika.
Nå har Flekkefjord kommune og politikerene jobbet og jobbet og garantert brukt en hau med penger som har gått rett i dass med å finne en tomt til "Rusomsorgen" i 10-20år? Hver gang de finner en plass så er det noen som klager, så er det på an igjen for å finne en ny plass. Men en ting skal de ha skryt av både politikerene og kommunen for nå det er snakk om asylsøkere så får de gang på sakene (I Austavika)  nesten på samme plass kunne heller ikke ha de som trengte behanling for sin rus? I dagens lokalavis står det å lese at kommunen har store problem med eldreomsorgen med byggmasse og brukere med overforbruk i mange milioner? Det er en repotasje som går igjen år etter år så langt tilbake jeg kan huske men det kommer som jula på kjerringa både for politikerene og kommunen. Dermed så får de svakeste av de svake skylden for overtredelsene, men de andre prosjekter som må ha innsprøyting av penger går fri for kritikk. Vil på det sterkeste påstå at Vilje til Vekst i Flekkefjord går på bekostning av helse og omsorg..


27.09.16.
En ting Flekkefjord kommune kan si fra seg er at de driver med slavehandel av barn og voksne fra andre land.Hvorfor tar jeg det opp? Jo, for det er et tema som mange ordførere/rådmenn tar opp i disse dager, de klager sin nød over at de må si opp folk som skal passe på slavene (økonomisk). Med andre ord de må si dem opp og kommunene mister inntekter? Vi får for guds skyld håpe at vi slipper å høre fra kommunen at de må si opp dem som kjører rundt og passer på slavene og Flekkefjord finner bedrifter som kan utvikle seg og betale lovlig skatt med mange annsatte. Og ikke satser på vekst med mennesker men med ærlig arbeid først da kan en snakke om "Vilje til Vekst"
20.09.16.
Spiren storstoven til Flekkefjord.
Endelig står den der storstuen som alle ønsket seg, så nå er det ingen som må klage eller syte mere. La oss bruke den for det den er verd med de serveringer av kaffe og godt i koppen, Men det gikk ikke mange dagene før rådmannen klaget sin nød over lite penger i kassen men der fikk han god hjelp fra KrF til å finne pengene. Eiendomskatten kan økes mente KrF og flere politikere hengte seg på. KrF snakker så pent om at barnefamilier må få det bedre så nå får de økt beskatning, snakk om dobbelmoral. Men en ting er sikkert det er "Vilje til Vekst" av utgifter i Flekkefjord Kommune.

06.09.16.
Et godt sammarbeid med Sira-Kvina og Flekkefjord kommune skal endelig gi et resultat som gagner alle dem som bruker Lundevannet. Ny brygge og en utvidelse av snuplassen dette lukte det "Vilje til Vekst" av.

Posted  by 
Del av den gamle bryggen på Flikkeid ved Lundevannet som kommer til syne når Sira Kvina tapper ned vannet av flere årsaker (reprasjoner og liknende). Mener at det er en av kulturminnene i Flekkefjord som bør komme frem i dagslyset ved normal vannstand ,ville bli en fin plass til å legge til for de som ferdes på vannet. og samtidig hedre de som i sin tid ferdes på Lundevannet med "NØKKEN". Men det var de pengene som skal til for å bevare virkelig fine kulturminner,men det er nok viktigere med "ting og tang "i sentrum.









De mange stenbroene i distriktet som snart naturen tar tilbake
burde en ta tak i. De vitner om en tid med mye slit av forfedrene våres. 







Disse vegviserene er tatt godt vare på .



Fra Flekkefjordsbanen en vinters tid, den kunne hvert brukt vinters tid også...





29.08.16.

Kultur er øl. Vin. Sprit.
Så er det slått fast en gang for alltid at kultursenter og alkohol hører sammen. Det kommer tydelig frem i Flekkefjord der de vil ha alkohol som flyter fra åpningstid til stengetid. Vi får se hvor tøffe politikerne er når det skal bevilgning til. Det var noen i sin tid som mente at det å ha alkohol i et kultursenter ville redusere alkohol inntaket og folket ville bli mer kulturelle og mer edruelige. Men det gjenstår å se. Kanskje det må plantes en del busker og trær rundt senteret som spy stasjoner, noe jeg ikke håper blir nødvendig. Så vi gleder til åpningen hele byens befolkning med alt det som skal skje der…

26.08.16.
Ser og leser i lokalavisen at det er krefter som vil få Bobil gjester til Hidra. Et tiltak alle burde glede seg over. Så får en håpe at turistene får campen på rekord tid av politikerene. De som står bak campen får vi håpe at de ikke må ta en medisin mot en lang kø i det byrokratiske systemet . 

19.08.16.

Åkka Spira og åkka Statoilkrys

hadde hvert et bedre alternativ på t-sjortene til by patriotene, og ikke gått over vegen etter vann (eller kaffe og øl) Personelig syns jeg å ta et ordtak fra Egersund (åkka by og åkka jente) er en falitt erklering på mangel av lokal utrykk. Spira er en Flekkefjord ting og Statoil krysset er på folkemunnen daglig . Hans Gregers Aarenes har holdt krysset varmt så lenge mange kan huske med all respekt. Så vis Egersund respekt og finn en lokal tekst alle kan leve med..



20.06.16.
Med 2,22 i promille?
En leser mye posetivt i lokalavisen om ting som skjer i "småbyen" men så detter det inn noen artikler som er mer av den tvilsomme sorten for oss vanlige. Kjøp av bil til Flykning/Asyltjenesten. Penger satt av på forskjellige konti for nå raser skatten inn i kommunekassen, bra er det. Så lukker vi avisen og venter på neste utgave med spenning. Vi haster til postkassen for å lese nytt. Noen har blitt tatt med promille 2,22, tror det var en synlig promille. Så kan vi lese videre at lånegjelden har økt med 24 000 pr. innbygger? Så da kan en lure på hvem som er tatt i promillekontroll? Eller er det en del av "Vilje til Vekst"


16.06.16.
Fra Lundevannet Flikkeid.
Etter det som jeg har forstått er det satt ned et utvalg som skal se på turist ferdsel på Lundevannet/Sirdalsvannet. Så mitt spørsmål er: De mange kulturminnene langs nevnte vann, burde de ikke repareres ved lav vannstand når Sira Kvina senker vannet? Bryggen som "NØKKEN" landet ved på Flikkeid ligger under vann når vannstanden er høy. Kunne ikke Kommunen funnet de kronene som skal til for å den synlig og brukanes igjen? Steiner til å bygge den opp ca. en meter ligger der klar til bruk det eneste som mangler er en flink maskinfører og en håndmann et par dager så hadde det blitt en fin landingsplass for ferdafolk. Vil oppfordre politikere til å ta seg en tur på frivillig basis å se på muligheten og la det bli noe "Vilje til  Vekst" i utkanten.

07.06.16.
Så var valget over om kommune sammenslåing over for denne gang. Glede og sorger, kan en selv bedømme. Velgerene holdt seg hjemme i godstolen eller i solstole, ordfører med andre fortviler over det lave deltaker antallet. Tenk tilbake på saker som har blitt avist av formanskapet som velgerene vile ha et ord med i, som glatt ble avist fordi de skulle vise muskler. Vil påstå at velgerene har mistet tiltroen til de lokale byrokratene for de pisser hvor de vil uten å bry seg om sitt eget pogram og og velgerenes røst. Så da forstår jeg hvorfor de ikke bruker tiden på en rådgivene avstemning som ikke er binnende, det kalles ikke Vilje til Vekst .


20.05.16.
Så er de igang igjen, kampen om Flekkefjord sykehus. Alt arbeide som lokalpolitikerene har lagt ned i arbeide om å overtale sine rikspolitikere om å ha et fullverdig sykehus er nå gitt til noen byrokrater. Kan tiden ha komme at lokalpolitikerene sender ut et varsko til rikspolitikerene om utmeldelse av partiene? Bare for å vise at nok er nok eller skal de jobbe videre som før med å finne små hengende snører fra rikspolitikerene som sitter med svaret? Skal vi få "Vilje til Vekst" i regionen så må sykehuset  bestå som i dag og aller helst litt bedre. Nå vil jeg mene det er de lokal politikerene i regionen som må vise et felles annsvar til "Vilje til Vekst"

11.05.16.
Eldre og pleietrengene spiser opp overskudd, kan en lese.
Trodde i min enfoldighet at de hadde mere kontroll en som så i helse/pleie i Flekkefjord. Nå har de oversikt over alt innen pleie/omsorg. hvor mange som kan bli 100 år, hvor mange som blir 70+ osv. Men jeg tror de lager et regnskap så lages det slik at noen må de gi skylden. Så igjen er det de svakeste det skal gå utover. Skulle nesten tro at de ønsket dem døde før fulgte 70 år.
Vi kan lese og høre at de finner utveger når det gjelder kultur og penger til nye landsmenn. Så vi får bare håpe at de ikke får en tilbakemelding en dag som viser seg at koppen er full. Så jeg mener på det sterkeste at nå kjører de de svakeste frem i rampelyset for å vise at det er dem som er problemet til å få til "Vilje til Vekst"

27.04.16.
Flekkefjord skal få en fantastisk småbåthavn noe de trenger sårt. Men det er et mystisk tiltak på et område. Får ikke Flekkefjord kommune solgt alle P- plassene så skal de resterende av innbyggerene betale rekningen om de har båt eller ikke. Hvor i himmlens navn var politikerene i formanskapet når de kunne gå for en slik avtale? Det blir som om DU skal betale naboen for at han skal male huset? Tror vi må følge med på denne saken for her er det tegn som tyder på Vilje til Vekst for noen som andre skal betale..

Her om dagen måtte jeg ta en drosje til sykehuset i Kristiansand, må si at jeg fikk en god sjofør som tok hennsyn til fartsdumper og rundkjøringer uten at du måtte bite deg fast i dasjbordet. Så all honør til Flekkefjord taxi som har en som tar hensyn til pasientene.  Slik en kar er nyttig til "Vilje til Vekst"

04.04.16.
Tollboden Bakeri.
Nå kan endelig turister og byens befolkning se frem til en koselig plass å innta en kaffe med winerbrød. Det blir spennende og storslått. La oss kalle det "Vilje til Vekst"
kommer tilbake med bilder når den tiden kommer.


29.03.16.
Nå er Flekkefjord kommune på rett spor, hastebestiling av musikk instrument til Spira for å ha alt klart til åpningen. Tenk deg skandalen hvis innstrumentet ikke hadde hvert på plass til åpningen? Politisk krise. 11 sykehjems plasser mangler de hvis nokk, men det skal gå seg til bare de får se på saken de forskjellige etater, det går seg vel til det også for det dauer vel noen mens de utreder så løser det problemet seg...Vilje til Vekst..

11-03-16.
Norway Rock får penger fra Flekkefjord på visse betingelser fra kommunen som er annbefalt av politiet. 1% av beryktede MC bander som de så grufult kaller dem. Men navnet skjemmer ingen sier et gammelt ordtak. Men det er en 100% beryktet klubb som ikke er de snakker om, for det er lite sansynlig de dukker opp men vi får håpe de tar den for seg når det er helt sansynelig at de vil dukke opp når det er noen som skal hedre eller si at de er flinke. Jo, de er flinke til å fremme "Vilje til Vekst"

16.02.2016.

Det har hvert mange spørsmål om hvor mye de kan få inn i "Spiren" i Flekkefjord av aktivitet. Det høres ut som om det er ubegrenset med plass til alt. Nå vil de pigadø ha begravelser, bryllup osv. inn i en allerede overfylt plass. Det eneste som mangler nå er høytalere og utrop hver dag for en org. som jeg ikke vil nevne med navn nå. Men det kommer vel så da blir det "Vilje til Vekst..


03-02-2016.
Endelig skal det bli Vilje til Vekst i Flekkefjord for nå vil en politiker at kommuneannsatte og politikerene skal lære seg å bruke FB. etter boken (mdg sin?) Kan det være fordi politikerene og kommunen ikke har forstått at de jobber og valgt og får lønnen sin av folket og at det ikke er folket som jobber for dem? Er han ute etter å sette munn kurv på politikerene og annsatte i kommunen for at vi bare skal få et skjeivt bilde fremstilt i lokalavisen? Det var rette mann som skal sette sit stempel på Vilje til Vekst. Nei la politikere /kommuneansatte få bruke FB. og andre media uten innblanding fra selvutnevnte pr. kåte politikere. Først da vil en oppnå Vilje til Vekst.

28-01-2016.
Tar i dag en liten oppsomering for å minne om noen saker det har hvert mye ståhei om men lite fremgang i. Flekkefjord har det beryktet Statoil krysset som 1000 via av skolebarn må krysse og som en AP politiker har kjempet for å utbedre til fordel for barna med all ære. Nå minst 20 etter er krysset der fremdeles like farlig. 
Så har vi arven etter Tatjana Lars Kristian Gulbrandsen som Flekkefjord kommune arvet som råtner på rot. Nå vil de selge deler av kunsten som de i sin tid mente ville bli verd millioner, så det vil bli et skue hvis kunsten nå skal gå for småpenger for å berge Gloarbu.
"Spiren" har de hatt prøvekonserter i med hell, men å få til at en eldre mann skal få trening for å komme seg i form klarer de ikke, og ikke for å nevne at de i kommunen som sniker i andres post, så da kan vi lure på hvordan Flekkefjord skal bygge "VILJE til VEKST"

11-01-2016.
Ser på sosiale media at det er noen som tar tak i ukultur i Flekkefjord. Skal vist rydde i en ukultur nå blant Politikere og adm. i kommunen? Tror du de vil ta tak i gammle saker også? Nevner 2 saker : Konteiner havnen på Abelsnes som det var om å komme i gang med. Koste hva det kostet. De hadde ikke tid til å forhandle med Kvinnesdsl om en felles havn. Kommunen hadde hvisnok hatt 6-7 møter med Kvinnesdal om å få til noe uten hell,ble det opplyst. Var det trekk fra kommunen som skulle lurte folk? Får etter det som har kommet frem så var det "bare 1 halvhjertelig møte". Ble det servert en stor løgn for å få salget banket igjennom.? Etter det vi forstår så ligger Konteiner havnen der til pynt. Den andre saken er "Hotellet" som skulle bygges som det ble skrinlagt når de hadde fått alle tillateses. Så hvorfor stoppe bare fordi noen snakker høyt? Var der noe grums i prosjektet?  Når noen får klarsignal til et bygg så lar de seg ikke stoppe uten at det finnes grums som vil komme frem? Så det må være noen snarveger til "Vilje til Vekst"



07-01-16.
Har fårstått det slik åt Åna-Sira skole skal selges og velforeningen i Åna-Sira har en mulighet til å overta skolen, Så bra så får bygda kontrollen på byggmassen. Kansje en ide at de får 8-10 flykninger til å flytte inn. Da blir det en grei måte å betale ned gaven på for det er jo gode penger på flykningene. Det må være sammarbeid til "Vilje til Vekst"

5-1-2016.
Bedriftene i Flekkefjord og de nærliggene kommunene ser tilbake på et godt år og samtidig ser de mange muligheter i det nye året, med andre ord en posetiv fremtid for de annsatte som kan planlegge fremtiden sammen med bedriften som gir vekst i kommunen. Når det er sagt så får en håpe at kommunene også viser måtehold både lønsmessig og på det som de har på smørbrød listen sin så de ikke må spise av de svakeste (noe som en til stadig ser) Veksten må komme via de som betaler skatt og ikke fra skatt på boliger for da har kommunene et problem. Udyktige politikere og en adm. som ikke ser annet en sin skrivepult.  "Vilje til Vekst" kommer fra sammarbeid om kronene ikke av utnyttelse av en svak gruppe eller boligbeskatning.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Flekkefjord en småby med "Vilje til vekst" (bilder vil bli lagt til)

Lundevannet - Sirdalsvannet